Poveste

Satele din România suferă de depopulare cronică. Tinerii iau calea orașelor mari deoarece acolo își găsesc mai ușor un loc de muncă și beneficiază de mai multe oportunități. În urmă rămân bătrânii. Cele mai multe sate au acces precar la transportul în comun, iar doctorii specialiști activează la zeci de kilometri. În aceste condiții bătrânii din rural sunt practic condamanți la boală și singurătate. Ne-am obișnuit să avem știri la un click distanță, documentare, filme și divertisment la un click distanță, concerte și cărți la un click distanță. Cum ar fi să avem și sănătate la un click distanță? Federația Filantropia și-a propus tocmai acest lucru prin intermediul telemedicinei-un proiect de consultații medicale la distanță. Mai pe scurt, dacă nu poți merge tu la doctor, vine doctorul la tine.

Beneficiarii

Cei care se bucură de de roadele proiectului „Sănătate la un click distanță” al Federației Filantropia sunt persoanele cu venituri modeste din localități izolate din mediul rural. Unele sunt persoane vârstnice cu pensii mici, altele sunt persoane cu dizabilități sau persoane fără ocupație. Pentru ei luxul nu constă în a avea ultimul model de telefon, ci în a avea în apropiere un medic de familie. Iar șansa lor o reprezintă telemedicina, adică modul în care folosim telecomunicațiile pentru a îmbunătăţi serviciile de sănătate.

Eroii necunoscuți

Eroii proiectului „Sănătate la un click distanță” sunt persoanele care alcătuiesc Federația Filantropia împreună cu rețeaua lor de colaboratori, care în parteneriat cu administrațiile locale oferă ajutor persoanelor care nu au acces la serviciziile specializate ale unui medic. Cu sprijinul lor, persoane suferind de boli cronice, care se chinuie să-și ducă boala pe picioare, au șansa la consultații, medicamente și tratament de care altfel nu ar putea beneficia.

DESCOPERĂ CELELALTE PROIECTE

VREI SĂ TE IMPLICI?

Te așteptăm alături de noi să facem mai bine împreună.
Începând cu 09 septembrie 2019, de fiecare dată când îți faci
cumpărăturile la noi, scanează bonul la infochioșc și alege unul dintre
proiectele pe care Profi le susține donând 1.500.000 lei.

Cumpără

Scanează bonul la
Infochioșc

Alege proiectul

Profi dăruiește
1.500.000 lei