Poveste

Puțini sunt cei care nu știu cine este Nadia Comăneci și felul în care a schimbat percepția românilor, dacă nu chiar a oamenilor din întreaga lume asupra gimnasticii și performanței în sport. Leonardo da Vinci spunea mai demult: „trist este ucenicul care nu-și depășește maestrul”. Probabil, având aceeași perspectivă, deși cariera sportivă și-a încheiat-o cu ani în urmă, Nadia, continuă să fie încă activă și implicată în gimnastica românească prin intermediul fundației care îi poartă numele. Iar acel 10 care a lăsat iubitorii de sport, și nu numai, plini de uimire și-l dorește și pentru alte tinere speranțe, ale căror vieți să fie astfel transforme prin intermediul fundației în vieți de nota 10

Beneficiarii

Fundația Nadia Comăneci, prin bursele „10 pentru gimnastică”, sprijină tinerele gimnaste care au rezultate bune atât în competiţiile de profil, cât şi la școală, dar care din cauza situaţiei financiare precare a familiei riscă să abandoneze activitatea sportivă. Proiectul se desfășoară la nivel național, toate cluburile de gimnastică din țară fiind încurajate să îşi susţină tinerele gimnaste să aplice la o bursă „10 pentru gimnastică”. Sportivele selectate în edițiile anterioare ale proiectului ”10 pentru gimnastică” au continuat să obțină rezultate bune la competițiile sportive și după ce au primit bursele, iar o parte dintre ele au fost selectate în loturile de junioare de la Onești sau Deva.

Eroii necunoscuți

Nadia Comăneci, fondatoarea fundației care-i poartă numele, este cu siguranță o eroină, însă cu greu am putea-o numi necunoscută. Eroii cu adevărat necunoscuți sunt voluntarii proactivi implicați în proiectele fundației, care sprijină programele derulate de către aceasta. O altă categorie de eroi necunoscuți sunt persoanele fizice și juridice care donează sau sponsorizează cu bani sau produse proiectele pe care fundația le are în derulare sau pregătire.

DESCOPERĂ CELELALTE PROIECTE

VREI SĂ TE IMPLICI?

Te așteptăm alături de noi să facem mai bine împreună.
Începând cu 09 septembrie 2019, de fiecare dată când îți faci
cumpărăturile la noi, scanează bonul la infochioșc și alege unul dintre
proiectele pe care Profi le susține donând 1.500.000 lei.

Cumpără

Scanează bonul la
Infochioșc

Alege proiectul

Profi dăruiește
1.500.000 lei