Poveste

În România există zeci de mii de copii care nu întârzie niciodată la școală, nu iau note slabe și nici nu creează probleme în sălile de clasă. Asta deoarece sunt neșcolarizați. Mulți dintre ei nu vor putea urmări niciodată un film subtitrat, scrie o postare inteligibilă pe rețelele de socializare sau obține permisul de conducere, pentru că nu au avut șansa să învețe să scrie și să citească. Unii vor continua să trăiască în sărăcie și să perpetueze alte generații de copii defavorizați, în timp ce alții, mai îndrăzneți, vor căuta o viață mai bună, chiar cu riscul de a încălca legea. De 15 ani, Fundația United Way Romania oferă persoanelor defavorizate șanse sporite la servicii educaționale, de sănătate și de integrare social-economică. Acum e rândul proiectului „Învață să reușești” care se concretizează prin programe de after-school pentru copii, ajutoare materiale, activități cu profesori, tutori și mentori voluntari, dar și prin implicarea mai activă a părinților copiilor, cu ajutorul psihologilor și a asistenților sociali.

Beneficiarii

Momentan sunt înscriși în programul „STOP sărăcie, START educație” al Fundației United Way Romania 6500 de copii. Ei sunt beneficiarii direcți. Șansele lor de a învinge sărăcia, de a deveni adulți independenți și responsabili și de a avea un impact pozitiv în comunitate sunt în creștere. La fel cum sunt în creștere șansele familiilor și ale comunităților din care acești copii fac parte, puterea exemplului fiind uriașă. Nu în ultimul rând, societatea întreagă beneficiază de pe urma proiectului, deoarece e mai ușor să integreze persoane educate și cu șanse sporite la o viață mai bună.

Eroii necunoscuți

Putem spune că eroii din spatele proiectului sunt oamenii de la United Way Romania, cei gata să dea copiilor defavorizați șanse în plus la o viață mai bună. Psihologii, asistenții sociali, profesorii și toți voluntarii implicați în proiect sunt la rândul lor eroi. Dar la o privire mai atentă, dacă toate aceste persoane implicate sunt eroi, copiii care reușesc să-și depășească condiționările legate de mediu și lipsa de educație, reușind ulterior să ducă o viață mai bună și, de ce nu, să-i inspire și pe alții, sunt mult mai mult. Acești copii sunt super-eroi.

DESCOPERĂ CELELALTE PROIECTE

VREI SĂ TE IMPLICI?

Te așteptăm alături de noi să facem mai bine împreună.
Începând cu 09 septembrie 2019, de fiecare dată când îți faci
cumpărăturile la noi, scanează bonul la infochioșc și alege unul dintre
proiectele pe care Profi le susține donând 1.500.000 lei.

Cumpără

Scanează bonul la
Infochioșc

Alege proiectul

Profi dăruiește
1.500.000 lei