Te costă 0 lei să ajuți un copil
2018

Îți amintești cât te costă să faci fericit un copil? La fel ca în anii trecuți, la Profi, tot 0,00 lei.
Asta înseamnă că și în 2018 continuăm campania de responsabilitate socială, prin intermediul căreia încercăm să aducem un strop de fericire în viața celor mici. Cele 7 ONG-uri care se ocupă de proiecte vor primi un procent din suma totală de 1.500.000 de lei pe care Profi o donează.

Îți recomandăm să faci cunoștință cu cele 7 proiecte participante, aici: Sport, Sanatate, Protectia mediului, Incluzine sociala, Educatie, Cultura si Apararea drepturilor copiilor.

Procentul alocat fiecărui ONG va fi stabilit în funcție de votul celor care scanează bonurile la infochioșc. Indiferent de valoarea cumpărăturilor, de fiecare dată când cumperi de la Profi, scanează bonul și fă și tu fericiți niște copii!

Te costă 0 lei să ajuți un copil
2017

Incepand cu anii trecuti, campaniile PROFI de responsabilitate sociala au vizat imbunatatirea calității vietii copiilor, oferind clientilor posibilitatea de a directiona prin votul catre unul dintre ONG-urile inscrise in campanie, un procent din suma totala de 1.500.000 de lei. Alatura-te noua in aceasta campanie si voteaza proiectul care crezi ca merita sa fie sprijinit. Te costa 0,00 lei sa influentezi in bine prezentul si viitorul unor copii din Romania care au nevoie de ajutor.

Împreună cu tine, Profi salvează destine
2016

Cea de-a treia editie a campanie “Impreuna cu tine,Profi salveaza destine” continua sa aduca un zambet pe fetele nevinovate ale copiilor, prin proiectele participante, dedicate imbunatatirii calitatii vietii lor.

Împreună cu tine, Profi salvează destine
2014/2015

Incepand cu 2014, campania CSR a vizat domeniul sanatatii oferind clientilor sansa de a directiona prin votul catre unul dintre ONG-urile inscrise in campanie, cele trei premii oferite de Profi.

Fiecare dintre aceste ONG avea sanse egale sa intre in posesia unuia din cele trei premii de 1 milion, 100 mii si respectiv 50 mii de lei puse la dispozitie de catre PROFI.

Profi te premiază

Incepand cu 2010 si pana in 2013 campanie CSR anuala “Profi te premiaza” a oferit catorva zeci de mii de elevi peste 5381 de calculatoare performante, software educational, 226 de videoproiectoare si accesorii IT pe care PROFI le-a donat catorva sute de scoli pentru a da o sansa in plus elevilor de azi pe piata globalizata a muncii, de maine.

Profi Iubește sănătatea

Prin lansarea platformei Profi Iubeste sanatatea, in luna martie 2016, PROFI nu promoveaza doar ”un model sanatos de afaceri ci si un mod sanatos de viata”

Este pentru prima data cand un retailer din Romania se angajeaza intr-un program de preventie a bolilor prin incurajarea unui mod de viata sanatos.

Lansarea platformei “Profi iubeste sanatatea” incepand cu luna martie 2016 debuteaza printr-un program concurs de 3 luni, menit sa-I incurajeze pe fumatori sa se lase de fumat.

Îți recomandăm să faci cunoștință cu cele 7 proiecte participante, aici: Sport, Sanatate, Protectia mediului, Incluzine sociala, Educatie, Cultura si Apararea drepturilor copiilor.

Procentul alocat fiecărui ONG va fi stabilit în funcție de votul celor care scanează bonurile la infochioșc. Indiferent de valoarea cumpărăturilor, de fiecare dată când cumperi de la Profi, scanează bonul și fă și tu fericiți niște copii!

A doua actiune a platformei “Profi iubeste sanatatea” este parteneriatul dintre companie si maratonul Timotion 2016, desfasurat la Timisoara in 23 aprilie, unde 24 dintre angajatii Profi au luat startul fiind asteptati impreuna cu sustinatorii in zona Profi special pregatita cu diferite activitati de relaxare si multe sticle de apa .

Tot in luna aprilie, prin acceasi platforma dedicata sanatatii am lansat o provocare catre publicul larg - De la nicotina la arta - desfasurata in zone centrale din Iasi(15-17 aprilie), Timisoara (22-24 aprilie), Bucuresti (22-24 aprilie).

Invitatia adresata prin intermediul promoteritelor Profi este curajoasa: schimba un obicei daunator sanatatii cu un fruct si propune fumatorilor sa renunte la tigari in schimbul unui fruct.

Tigarile colectate se vor transforama in opere de arta neconventionala realizate de artistul iulian Emil Moldovan si vor fi expuse, in luna mai, in locatii centrale din cele 3 orase.

In luna decembrie 2015, proiectul “Craciun pentru fiecare”

desfasurat, a insemnat oferirea unui sprijin material pentru peste 5000 de copii, familii si persoane varstnice din categorii dezavantajate din judetele Timis, Arad, Bihor, Cluj-Napoca si municipiul Bucuresti.

La Spitalul Municipal din Timișoara au fost renovate, un hol al secției de Chirurgie Toracică și un salon al Clinicii de Medicină Internă

Au fost vopsiți pereții, s-au schimbat unele geamuri, instalațiile necesare, iar în salon a fost amenajată o baie pentru pacienții care se adresează acestei unități sanitare, unii dintre ei fiind greu deplasabili.

În decembrie 2015, Profi impreuna cu Asociatia Aradensis a facut o investitie de 10.000 euro

Au fost reconditionate si recompartimentate doua saloane ale sectiei de maternitate de la Spitalul Clinic de Urgenta Arad.

Astfel cele doua saloane au fost transformate in patru saloane mai mici, oferind posbilitatea de a trata mai multi pacienti, in conditii de igiena si confort sporite.

In 2016, am sprijinit MagiCAMP, tabăra copiilor diagnosticați cu cancer și-a deschis porțile pentru 180 de copii

cu vârste între 6 și 16 ani, în 9 serii.Timp de mai bine de două luni, din iulie până în septembrie, copii întâmpinati la Brănești au avut parte de 7 săptămâni de aventura si joaca la greu, au uitat pentru un timp de suferință, branule, tratamente chinuitoare și și-au luat înapoi copilăria. Copii au fost permanent monitorizati de echipele medicale ale celor mai mari spitale cu secții de Oncopediatrie din tara.

In 2016, PROFI a sarit din nou in ajutorul oamenilor din judetul Bacau.

Loviti de inundatiile, trimitand produse si apa catre mai mult comune din judetul Bacau . Prin intermediul echipelor de la Crucea Rosie Bacau peste 350 de familii din comunele Cleja,Hemeius, Magura, Helegiu, Parjol, Podul Turcului, Margineni, afectate de inudatii, au primit ajutoare, pentru a putea trece mai usor peste acesta perioada.

In iunie 2016, am donat notebook-uri copiilor dornici sa invete programare

in cadrul orelor Coder Dojo cu ajutorul voluntarilor de la Pro Mosnita. Mici "programatori" s-au instalat rapid in fata note book-urilor , punand in numeroase intrebari mai mult sau mai putin tehnice si bucurandu-se atat de programele instalate cat si de coloritul placut al computerelor.

In luna iunie, am fost alaturi, timp de cateva ore, si de seniorii de la centrul de zi pentru persoane varstnice din Calea Lipovei,

care s-au bucurat produse dar si de apropierea si contactul cu noi. Cuvinte frumoase, mici serenade si poezii au fost felul in care seniorii si-au exprimat creativ multumirea pentru ca nu au fost uitati.

In octombrie 2016, impreuna cu Asociatia Descopera Natura din Cluj, am ajutat la acoperirea unui manej exterior

astfel incat orele de Terapie Asistata cu Ajutorul animalelor se poata avea loc pe tot parcursul anului, nu doar in perioadele cu vreme buna.

Asociaţia sa din Cluj are ca scop ajutorarea copiilor cu diferite boli, dizabilităţi, abuzati sau care sufera de autism prin terapia cu animale mai mici sau mai mari (caini, pisici, cai).

Animalele devin parteneri de incredere, ce nu inspira teama micutilor , ajutandu-i si imbunatatindu-le starea.

Instalarea de panouri fotovoltaice si solare pe magazine

face parte din strategia Profi de dezvoltare prin inovatie si noi tehnologii, de a folosi energia gratuita a soarelui pentru a alimenta magazinele si de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera in atmosfera - contribuind astfel la crearea unui mediu inconjurator curat si sustenabil.

Profi gestioneaza responsabil deseurilor prin recuperarea si reciclarea de ambalaje reducand astfel consumul resurselor naturale (petrol, apa, energie) precum si nivelul emisiilor nocive in aer.

Coletam desurile de ambalaje plastic si carton care ulterior sunt reciclate (peste 6.232.714 kg / an valorand peste 1.716.682 lei)

Coletam si valorificam pentru reciclare deseurile lemn (peste 590 tone / an valorand peste 29.526lei)

Instalarea in 120 magazine de camere frigorifice vitrate ce reduc cu 25-35% consumul de energie electrica fata de cele existente.

Modernizarea sistemelor de iluminat folosite in interiorul magazinelor (de la iluminatul florescent la cel pe pe led) reducand consumul cu pana 30%.

Colectam si valorificam baterii uzate ,deseuri electronice prin dispozitivele de colectare din magazine

Ne indeplinim obiectivele de valorificare si reciclare precum si obligatiile de raportare a datelor, prevazute de legea 249/2015 si de ordonanta de urgenta a guvernului nr. 196/2005 privind Fondul de mediu, cu ajutorul unei organizatii de transfer de responsabilitate

Află ce am mai făcut pentru un mâine mai bun!